Karácsonyfadísz otthon talált anyagokból

A karácsonyt megelőző hosszúhétvége remek alkalmat ad arra, hogy gyermekeinkkel közösen készítsünk karácsonyfadíszeket.

Filcből, gombokból

 

Vegyünk néhány színes filcet, színes gombokat, flitereket és máris helyes, időtálló karácsonyfadíszt készíthetünk, mely ajándéknak sem utolsó. A filcformákat a nagyobb gyermekek is összevarrhatják, hisz az esetleges pontatlanság teszi még különlegesebbé, egyedibbé, értékesebbé.

images (26) imagesCA1L03PB untitled (106)

 

 

Parafadugóból

Ha előrelátóak voltunk, és egész évben gyűjtöttük a parafa dugókat akár az egész családot megalkothatjuk némi akrilfesték segítségével. De készíthetünk angyalkát, hóembert vagy rénszarvast. Határt csak rendelkezésre álló készleteink szabhatnak. Ha elfogynak a dugók, máris akad egy jó apropó, hogy kibontsunk egy üveg finom bort.

imagesCAA3P1BC imagesCAPU9ZHZ imagesCATQED7B

Terményből

Az óvodában sokféle terményképet készítenek a gyermekeink. Remek program kicsiknek és nagyoknak, fejleszti a finommotorikus képességeket, a szépérzéket. Mindenki garantáltan jól fog szórakozni. Vágjunk ki harang, hóember, angyal, szív, fenyő formákat, jól ragasztózzuk be és szépen rakjuk ki őket a terményekkel. Használjunk szotyit, sárgaborsót, lenmagot, mákot, búzát, lencsét, fehér-, vagy baranrizst stb.

imagesCAO06E5L imagesCAOP75OA

Villanykörte

A kiégett, vagy az új világítótestekhez már nem kompatibilis égőket egy kis akril festékkel vicces karácsonyfadísszé varázsolhatjuk. Készíthetünk mókás pingvint, mikulást, rénszarvast, vagy csepp alakú igazi csillogó karácsonyfadíszt. Használjunk bátran textilt, csillámport.

untitled (7) imagesCAD4I7S4 untitled (4) untitled (5)

Papírból

Legyezőt bárki tud hajtogatni, és ha azt ügyesen csinálja aranyos kis angyalka vagy karácsonyfa születik. Egy kis színespapír, szalagok, gyöngyök és némi kreativitás.

untitled (8) imagesCABBBZN1 imagesCAKASWXU

A cikkért köszönet Bogárné tari Edinának.